Danas je na Policijskoj akademiji održana komemorativna sjednica povodom smrti direktora Rajka Pekovića.

Komemoraciji su prisustvovali članovi Rajkove porodice, kolektiv i đaci Policijske akademije, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije Crne Gore, članovi Upravnog odbora Policijske akademije, predstavnici opštine Danilovgrad, predstavnici Misije OEBS-a za Crnu Goru, Rajkovi saradnici i prijatelji.

 

Ispred kolektiva Policijske akademije, od Rajka se oprostio pomoćnik direktora Boban Šaranović:

 „Rajka su krasile najplemenitije ljudske vrline, pošten odnos prema instituciji i članovima kolektiva i častan život. Bio je omiljeni član kolektiva, veliki prijatelj i uvaženi direktor Policijske Akademije.

Ono što smo od Rajka svi naučili je da nije dovoljno samo znati i umjeti. Da biste dovijeka živjeli i da bi vas se ljudi s dubokim poštovanjem sjećali, potrebno je da sve što radite, radite iskreno, časno, pošteno i sa ljubavlju.“

 

Ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, prisutnima se obratio nekadašnji šef Odjeljenja za unutrašnju kontrolu, sada načelnik Centra bezbjednosti Bar, Drago Spičanović, a ispred Rajkove porodice, prisutnima se obratio i zahvalio Ljubo Peković.

 

Dragi Rajko, hvala ti na razumijevanju, ljubavi i poštovanju koje si ukazivao svakom od nas. Hvala ti na svemu što smo od tebe naučili, a naučili smo mnogo.

 

Počivaj u miru i neka ti je vječna slava!

2P6A8947

 

2P6A8976

 

 

utorak, 24 januar 2017 08:36

Obavještenje

Obavještavamo da će dana 27.01.2017. godine u 12:00h na Policijskoj akademiji u Danilovgradu biti održana komemorativna sjednica povodom smrti direktora Rajka Pekovića.

U prilogu se nalazi spisak polaznika sa rezultatima završnog ispita sa predlogom ocjena iz predmeta Informatika.
Radove mozete pogledati posle 23.01.2017. godine.
Datum popravnog ispita biće naknadno određen.

četvrtak, 05 januar 2017 10:42

Saopštenje

Rajko Pekovic Dana 05.01.2017. godine iznenada i neočekivano je preminuo naš iskreni prijatelj, dragi kolega i uvaženi direktor Rajko Peković.

Njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za kolektiv Policijske akademije.

 

ponedeljak, 05 decembar 2016 07:30

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Dana 02.12.2016. god. 26 polaznika Policijske akademije odazvalo se tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

Pomoćnik direktora Policijske akademije Boban Šaranović i polaznici IX generacije koji se školuju po Obrazovnom programu za zanimanje policajac/ka,  Jovana Lisičić i Rade Rakočević su, dana 14.11.2016. godine, bili gosti jutarnjeg programa RTCG "Dobro jutro Crna Goro". Povod gostovanja je bio jubilej Policijske akademije - 10 godina postojanja, kao i upis X generacije polaznika koji će swe školovati prema pomenutom Obrazovnom programu.

Juče je na Policijskoj akademiji u Danilovgradu organizovana Svečanost povodom prijema X generacije polaznika koji će se školovati prema Obrazovnom programu za zanimanje policajac/ka.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvjete na čelu sa ministrom, gospodinom Predragom Boškovićem, predsjednik opštine Danilovgrad, gospodin Branislav Đuranović, predstavnici MUP-a i Uprave policije, Pravog fakulteta Univerziteta Crne Gore, brojni predavači-saradnici, predstavnici Upravnog odbora Policijske akademije, predstavnici lokalne samouprave i mnogi drugi.

Ministar je u svom govoru istakao da je Crnoj Gori potreban posvećen i obrazovan policijski kadar i da ovaj poziv podrazumijeva ljubav prema ljudima i prema državi.

Sličnim riječima obratio se i direktor Policijske akademije, gospodin Rajko Peković, koji je naglasio da je zanimanje policajac jedno od najčasnijih i da se policijski poziv  bira zbog ljubavi prema ljudima, domovini i demokratiji.

Novim kolegama, obratila se i polaznica IX generacije, Nataša Vuković, koja im je poželjela dobrodošlicu, uspjeh u budućem školovanju i radu i izrazila nadu da će u budućnosti predstavnici ove dvije, kao i prethodnih osam generacija, na častan i dostojansven način štititi građane i ustavni poredak Crne Gore

petak, 30 septembar 2016 13:21

Donacija opreme za pregled vozila – ZISTOS

Ambasada SAD-a, kroz program EXBS, donirala je Policijskoj akademiji OPREMU ZA PREGLED VOZILA – ZISTOS.
Policijska akademija u Danilovgradu je trenutno jedina policijska obrazovna institucija u regionu koja posjeduje ovakvu opremu. Već za narednu godinu, planira se veći broj obuka za upotrebu pomenute opreme za službenike Uprave policije, Uprave carina i drugih bezbjednosnih institucija u Crnoj Gori, ali i službenike bezbjednosnih struktura iz zemljama u regionu.

utorak, 27 septembar 2016 10:21

IPA SEKCIJA - III sportsko-rekreativni susreti

Dana 24.09.2016.godine na Policijskoj akademiji relizovani su “ Treći sportsko-rekreativni susreti” u organizaciji IPA sekcije Crna Gora i Policijske akademije, povodom 2. oktobra, Dana Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije Crne Gore, pod sloganom “Zajedno protiv droge”.

U različitim takmičarskim disciplinama učestvovalo je 82 takmičara, od čega 31 takmičar iz zemalja regiona (Makedonija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska …). Učešće na takmičenju uzeli su i polaznici Policijske akademije u Danilovgradu.

Takmičenje se realizovalo u disciplinama: streljaštvo, stoni tenis, pikado i šah .

Rezultati po disciplinama:

 

ipa

petak, 02 septembar 2016 13:38

Obavještenje za polaznike/ce IX generacije

Obavještavaju se polaznici IX generacije koji se obučavaju po Obrazovnom programu za zanimanje policajac/ka da će nastava na Policijskoj akademiji početi 05. septembra 2016. godine u 08:00h. Istog dana, u 07:45h, će se izvršiti smotra IX1 i IX2 odjeljenja. Dežurni predavač biće Safet Kočan. Dežurni učenik biće Viktor Vlahović.

StartPrethodna12345678910SledećaKraj
Strana 1 od 10